images

Nasze Produkty

icon

Maliny

  • Owoce malin są źródłem witaminy C i E, witamin z grupy B oraz minerałów, w tym potasu, magnezu, wapnia i żelaza.
  • Wspomagają leczenie infekcji i stanów zapalnych w organizmie.
  • Wzmacniają odporność, obniżają ciśnienie i mają bardzo niski indeks glikemiczny.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Maliny                        

Truskawki

  • Owoce truskawek są źródłem wit C, mają jej zdecydowanie więcej niż owoce cytrusowe.
  • Zawierają witaminy z grupy B, witaminy A, E, PP, które regulują dotlenienie krwi.
  • Bogate w kwas foliowy, żelazo, fosfor, magnez i mangan. Obniżają poziom złego cholesterolu.
  • Polifenole zawarte w truskawkach wpływają korzystnie na pamięć. Wspierają pracę układu pokarmowego.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Truskawka                        

Porzeczki

  • Owoce porzeczki są bogatym źródłem witaminy C.
  • Zawierają także witaminy z grupy B (B1, B6, B2), PP, K, A.
  • Są bogactwem kwasu foliowego i soli mineralnych takich jak potas, sód, żelazo, wapń i magnez.
  • Zapobiegają nadciśnieniu tętniczemu i regulują poziom złego cholesterolu we krwi.
  • Wspomagają funkcjonowanie jelit, zwiększają odporność.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Porzeczka                        

Borówka

  • Owoce borówki wyróżniają się dużą zawartością witaminy C.
  • Oprócz tego, w borówkach znajdują się witaminy z grupy B, PP oraz minerały, takie jak miedź, cynk czy selen.
  • Wzmacniają odporność, wspomagają pracę układu nerwowego oraz pracę mózgu. Bogate źródło antyoksydantów.
  • Pomagają utrzymać skórę i kości w lepszej kondycji.
  • Wpływają korzystnie na wzrok.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Borówka                        

Agrest

  • Owoce agrestu obfitują w witaminę C.
  • Zawierają także witaminy z grupy B, prowitaminę A, żelazo, fosfor, magnez, miedź, potas, kwasy organiczne, taniny, flawonoidy.
  • Wspomagają naturalną odporność organizmu. Dzięki wysokiej zawartości kwasu foliowego, polecane są kobietom w ciąży.
  • Mają bardzo niski indeks glikemiczny.
  • Wspomagają koncentrację, łagodzą skutki stresu.
  • Dojrzały agrest działa przeciwnowotworowo.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Agrest                        

Czereśnie

  • Owoce czereśni są źródłem witaminy C.
  • Zawierają także witaminę K i P.
  • Bogate w witaminy z grupy B, E oraz A, dzięki czemu korzystnie wpływają na stan skóry i włosów.
  • Duża dawka witaminy B5 pomaga zwalczyć artretyzm, zapalenie stawów.
  • Wspierają prace jelit. Regulują ciśnienie tętnicze. Zawarty w nich Jod wspomaga pracę tarczycy.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Czereśnie                        

Wiśnie

  • Owoce wiśni są źródłem witamin B2, A i C i K oraz składników mineralnych takich jak potas, sód, mangan czy miedź.
  • Zawierają również błonnik, pektyny i melatoninę podnosząc wydajność snu.
  • Redukują zawartość złego cholesterolu w organizmie. Wzmacniają odporność. Przyspieszają leczenie różnego rodzaju infekcji.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Wiśnie                        

Śliwki

  • Owoce śliwki są bardzo dobry źródłem witaminy K.
  • Zawierają także witaminy A, C, E, B6.
  • Są źródłem wapnia, potasu, fosforu, magnezu, żelaza, polifenoli oraz błonnika.
  • Wspomagają pracę jelit.
  • Mają niski indeks glikemiczny.
  • Wspomagają koncentrację.
  • Mają właściwości przeciwnowotworowe i przeciwzapalne.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Śliwki                        

Morele

  • Owoce moreli są bogate w witaminę A, C, E, PP, witaminy z grupy B.
  • Są źródłem błonnika i soli mineralnych takich jak fosfor, potas, wapń i żelazo.
  • Wysoka zawartość beta-karotenu i zeaksantyny w morelach sprawia, że są bardzo dobrymi przeciwutleniaczami, pomagając zwalczać w organizmie wolne rodniki.
  • Wzmacniają organizm i wspierają pracę wątroby.
  • Mają działanie krwiotwórcze.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Morele                        

Brzoskwinie

  • Owoce brzoskwini są bogate w witaminy A, B2, C, PP i EE.
  • Zawierają kwas foliowy i beta-karoten wpływający korzystnie na kondycję skóry.
  • Są dobrym źródłem minerałów takich jak potas, magnezu, fosfor, cynk, miedź mangan czy bor.
  • Mają korzystny wpływ na funkcjonowanie mięśni, zapobiegają skurczom.
  • Wykazują działanie przeciwbakteryjne, wspomagają krążenie.
  • Zmniejszają ryzyko osteoporozy.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Brzoskwinie                        

Jeżyny

  • Owoce jeżyn są bogaty źródłem witaminy C oraz minerałów w tym żelaza, wapnia magnezu, witamin z grupy B (B6, tiaminę, ryboflawinę i kwas foliowy) oraz witaminy E, A i K. M.
  • Wzmacniają odporność, wspierają działanie układu nerwowego oraz pracę mięśni.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Jeżyna                        

Szparagi

  • Szparagi są dobrym źródłem witaminy A, C witamin z grupy B oraz minerałów takich jak potas, fosfor, magnez i żelazo.
  • Wzmacniają organizm.
  • Wspierają układ trawienny.
  • Dzięki zawartości kwasu foliowego polecane w diecie kobiet w ciąży. Wykazują właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne.
  I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Szparagi